BIO SPIN Novi Sad - UV UREĐAJI

UV UREĐAJI

UV uređaji za kontrolu letećih insekata marke Chameleon®
Zašto kontrolisati leteće forme insekata?

Po zakonu, hrana u prodaji mora biti bezbedna i bez zagađenja, stoga, morate pokazati, u pogledu efikasnosti, da ste preduzeli sve mere predostrožnosti od infestacije letećih formi insekata. Ovi insekti (prvenstveno muve) su izuzetno mobilni i ne prave nikakvu razliku između hrane pripremljene za konzumiranje i bilo koje druge površine na koju sleću, na kojoj šetaju, gde ostavljaju izmet ili jedu. Mnoge vrste insekata imaju specifičan način života zbog koga predstavljaju opasnost i rizik po bezbednost hrane. Imajući u vidu navedeno, kontrola letećih formi insekata predstavlja više od montiranja uređaja na vidno mesto.


Efikasnost uređaja, zavisno od modela i mesta postavljanja ima značajan uticaj na nivo zaštite koji ćete obezbediti Vama i Vašim klijentima.
Profesionalni uređaji sa lepljivim pločama Chameleon® uređaji koriste tehnologiju sa lepljivim pločama, oni su tanki, lagani i laki za održavanje. Pomoću lepljive klopke insekti se fiksiraju.
Ovo znači da ne postoji opasnost od izbacivanja ili izduvavanja insekata iz uređaja, što dozvoljava postavljanje Chameleon uređaja bliže osetljivim površinama. Oni su tihi, diskretni i higijenski, uhvatiće i sitne vrste insekata kao što su voćne mušice.
Iskorišćene lepljive ploče mogu poslužiti za analizu i registraciju broja ulovljenih insekata. Takođe, lepljive ploče predstavljaju sredstvo za laku identifikaciju insekata čije se prisustvo kontroliše.


Karakteristike svih uređaja:

• trogodišnja garancija (izuzev potrošnog materijala).

• U potpunosti su usaglašeni sa evropskim standardima, u skladu sa HACCP sistemom i označeni sa CE

• Quantum cevi, otporne na razbijanje, su presvučene industrijskim savitljivim FEP materijalom za maksimalno privlačenje insekata i smanjenje rizika od razbijanja i zagađivanja staklenom srčom.

• Lepljive ploče pune veličine za efikasno hvatanje čak i najmanjih letećih formi insekata.

• Lako skidanje donje tacne, padajući štitnici i prednji poklopci – nema servisiranja alatom

• Reflectobakt® reflektujuće površine, koje povećavaju privlačenje insekata, znatno usporavaju isušivanje lepljive ploče i omogućuju duže trajanje ploče i tanju konstrukciju.

• Zamenjive lepljive ploče su iste kod svih Chameleon® uređaja čime se minimiziraju zahtevane rezerve.